marți, 29 ianuarie 2013

Libertate Naţionaliştilor!






Poliţiştii timişoreni au reţinut un bărbat de 36 de ani, suspectat că a postat mesaje rasiste. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara îl vor audia pe suspect, pentru a stabili dacă se face vinovat de ceva postări de mesaje rasiste.

După mai multe ore de audieri, procurorii l-au lăsat liber pe presupusul lider al Naţionaliştilor Autonomi din Timişoara, reţinut pentru promovare de idelologii fasciste, rasiste şi xenofobe. Se pare că este vorba de un profesor de istorie, care însă nu profesa în ultima vreme. Procurorii vor continua cercetările în acest caz, ei reţinând un computer şi mai multe cărţi din casa extremistului.

În această dimineaţă a fost făcută o percheziţie la domiciliul unei persoane suspectată a fi implicată în publicarea pe siteul organizaţiei Naţionalişti Autonomi din Timişoara, a unui anunţ în care se afirmă că oferă 300 de lei fiecărei femei de etnise rromă din zona Banatului, care prezintă un act medical din care rezultă că s-a supus voluntar unei operaţii de sterilizare efectuată în anul 2013.

“În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe bunuri printre şi o unitate centrală de calculator. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale. În instrumentarea cauzei procurorii au beneficiat de suportul informativ şi tehnic al SRI”, a declarat Ionela Bălan, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Procurorii Parchetului de lângă Judecătoria Timişoara efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.5 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002, ce incriminează fapta de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul audiat poate fi condamnat la închisoare de la şase luni la cinci ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu