sâmbătă, 3 martie 2012

Perchezitii si marsuri “antifasciste” impotriva nationalistilor germani

Câteva sute de anarhişti şi marxişti au participat vineri la un marş în cartierul Schoeneweide din Berlin, pentru a protesta împotriva locaţiilor “neo-naziste”. Poliţia a reţinut patru participanţi pentru că au aruncat cu sticle şi pietre înspre mai multe magazine şi baruri asociate cu organizaţiile naţionaliste radicale. Singura locaţie avariată uşor a fost o bibliotecă identitară.

Poliţia a anunţat că în afară de aceste incidente mărunte, nu au fost înregistrate alte violenţe.

Iniţial forţele de ordine s-au opus autorizării marşului în acest cartier, unde formaţiunile naţionaliste sunt destul de puternice. Stângiştii s-au adresat justiţiei, care le-a permis să-şi exercite dreptul lor de a protesta oriunde doresc.
Acţiunea de stradă s-a vrut un protest împotriva aniversării a trei ani de la inaugurarea barului Zum Henker, un local foarte apreciat de naţionaliştii germani.

Raiduri poliţieneşti împotriva “autonomilor”

Poliţia germană a efectuat tot vineri mai multe percheziţii în mai multe locaţii din două landuri pentru a strânge probe împotriva a 17 naţionalişti autonomi care au participat la un marş neautorizat cu torţe în Hamburg.

Cei 14 bărbaţi şi cele 3 femei au fost identificaţi după ce au luat parte la o acţiune comemorativă în luna decembrie a anului trecut. În urma raidurilor efectuate, poliţia a găsit mai multe măşti albe, similare cu cele purtate la marş, arme şi diverse “materiale de propagandă de extremă dreapta”.

În urma acestor acţiuni de intimidare, nici o persoană nu a fost arestată. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu